Mark Heron Director Convidat, 2009Mark Heron és un jove director escocès, conegut per les seues interpretacions dinàmiques a través d’una amplia gamma de repertoris inusuals. És el director musical de “Nottingham Philharmonic”, “University of Manchester Symphony” i “Liverpool Mozart Orchestras”.

Com a membre de la facultat de direcció al “Royal Northern College of Music” (RNCM), Mark treballa regularment amb tot el rang d’orquestres i conjunts de l’escola. A més a més, com a director convidat, va fer el seu debut amb la “Royal Liverpool Philharmonic Orchestra” al 2008, i tornarà a apareixer amb ells de nou Durant el 2009. Dins d’altres orquestres amb què ha treballat s’inclouen la “Pori Sinfonietta” a Finlàndia, “Sant Petersburg Festival Orchestra”, l’Orquestra de Cambra de Moscou, “Scottish Chamber Orchestra” i la Filharmònica de Pärnu a Estònia.

Dedicat a treballar amb músics joves, a més del seu treball en la RNCM, Mark ha treballat amb conjunts de la “Royal Academy of Music, Tilburg & Maastricht Conservatoires” als Països Baixos, la “National Youth Wind Orchestra” d’Israel i la “Liverpool Philharmonic Youth Orchestra and Young Sinfonia”.

Mark té un gran interès en la música contemporània i ha donat nombroses estrenes mundials d’obres importants. Ha col·laborat amb compositors de rang assenyalat com Magnus Lindberg, James McMillan, Mark Anthony Turnage, Giya Kancheli, Unsuk Chin, Kalevi Aho, Detlev Glanert i molts altres. El 2006 va donar l'estrena europea de l'òpera del compositor nord-americà Daron Hagen, Bandanna. Fins ara ha enregistrat 5 discos compactes amb l'Orquestra de Vent de la RNCM amb actuacions de repertoris de vent contemporanis.

Mark va estudiar a la “Royal Scottish Academy of Music & Drama” i la RNCM. Després d'una exitosa carrera de música de cambra i el seu treball independent amb moltes de les orquestres simfòniques professionals del Regne Unit, va emprendre la realització d'estudis  de direcció a la RNCM i va treballar intensament en classes magistrals amb Neeme & Paavo Järvi, Jorma Panula, i Sir Mark Elder. El 2005 Mark va rebre el primer premi en el concurs de directors de Neeme Järvi, i el 2006 va treballar amb Sir Colin Davis i l'Orquestra Simfònica de Londres com un dels tres directors joves seleccionats per l'orquestra per al seu programa de mentors.

A més dels seus compromisos de direcció, Mark imparteix classes de direcció a la RNCM dins del programa de beques d’investigació Junior de la universitat, màsters i programes d'estudis externs, i també a la Universitat de Manchester, “Canford Summer School” i la “Royal Air Force”.Traducció de l'original anglès "External Link" Icon from wikimedia.org per María Cabanes Sempere


Mark Heron
Mark Heron
Foto: MPS Studio
Icon_External_Link from wikimedia.org
Referències:

Web de Mark Heron "External Link" Icon from wikimedia.org

Creative Commons License
Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons
Logo CIM Apolo
info@cimapolo.com

Valid XHTML 1.0 Transitional ¡CSS Válido!